--> Skip to main content


Nikah Atau S2? Perkataan Bintang Iklan Fair N Lovely Ini Membingungkan Netizen Malaysia

Iklan-iklan di televisi kini semakin menarik saja, baik dari segi konsep cerita -- maupun dari paras bintang iklannya. Salah satu yang mencuri perhatian adalah, bintang iklan produk kecantikan Fair N Lovely. Selain Jessica Mila, ada sosok cewek berhijab yang membintangi produk pencerah wajah tersebut.

Di iklan Fair N Lovely, gadis berhijab tersebut berkata: "Nikah atau S2?". Rupanya perkataan tersebut malah membingungkan netizen dari Malaysia.


siapa nama bintang iklan berhijab cantik fair n lovely nikah atau s2?
©Iklan Fair N Lovely/Twitter

Bintang iklan berhijab di Fair N Lovely tersebut ceritanya bingung dalam memilih "Nikah atau melanjutkan kuliah S2"nya. Namun di akhir cerita, ia pun memberikan pilihannya dihadapan sang ayah dan ibu.

"Iya. Aku akan menikah, tapi setelah lulus S2. Aku juga harus terpelajar, punya karir bagus, biar bisa sama dia -- dan jadi jodoh yang pas. Jadi sama kan?"


Rupanya bintang iklan berhijab tersebut -- 'ceritanya' memutuskan untuk berkuliah terlebih dahulu, baru menikah. Dan hal itu membuat netizen dari Malaysia menjadi bingung.

Mengapa bisa demikian?

Tak hanya di Indonesia, rupanya iklan Fair N Lovely edisi "Nikah atau S2" juga tayang di TV-TV Malaysia. Bahkan dari segi cerita maupun bintang iklannya juga sama, yaitu dibintangi oleh Jessica Mila dan seorang gadis cantik berhijab.

Yang membuat netizen Malaysia bingung adalah, konsep cerita yang tak ada hubungannya dengan produk kecantikan tersebut. Banyak netizen Malaysia yang memberikan komentarnya seputar konsep cerita dari iklan Fair N Lovely edisi "Nikah atau S2" ini yang menurut mereka agak tidak nyambung dengan produk yang diiklankan.


@azizlhkim: Apa kaitan pencuci muka dengan study and marriage pun gua tak tau lah iklan fair n lovely ni.

@ellysyoo: aku masih tak faham apa kena mengena iklan fair n lovely ni.

@ameeraathyrah_: betul ke kalau pakai fair n lovely akan temui jawapan nak pilih ijazah atau perkahwinan?

@ieyzagurl: Iklan
Antara perkahwinan dengan ijazah mana yang lebih penting?
Akhir iklan: Fair n Lovely ada jawapannya..
*aku terfikir apa kaitannya?*

@JennevieRinusin: Lepas tengok iklan Fair n Lovely be like..
Apa kaitan pencuci muka tu dengan kahwin dan ijazah hahaahhaha..

@afifahnajihah: Ape ah iklan fair n lovely ni.

@azrinizzati: tak faham iklan fair n lovely.

@swrzsh: masih tak faham dengan iklan fair n lovely.

@TheEcap: Apa lah iklan fair n lovely ni. Apa kaitan krim pencerah dengan ijazah dengan kahwin? APA YANG KAU CUBA SAMPAIKAN?!


Meski banyak yang bingung, tak sedikit pula yang mengagumi kecantikan dari bintang iklan berhijab Fair n Lovely ini. Sayangnya, nama dan biodatanya masih belum di dapatkan -- hanya sedikit petunjuk saja, yaitu dia pernah bermain di sinetron Club Cheetah di TVRI bersama Chelsea Olivia.

Bagi yang tahu siapa nama dan biodata dari bintang iklan berhijab di Fair N Lovely edisi "nikah atau S2" ini -- jangan sungkan untuk memberikan komentar kalian. (af)

Baca Juga